Mintegy 7,5 milliárd forintból újulhatnak meg őszre a Veszprém megyei utak

Gazdaság, 2017.03.28

Mintegy 7,5 milliárd forintot fordítanak a Veszprém megyei utak fejlesztésére, az összegből közel 70 kilométernyi útszakasz újulhat meg - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára keddi, veszprémi sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán, Veszprém megyei fejlesztési biztos elmondta, hogy a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatából származó 2 milliárd 870 millió forintból 24,6 kilométernyi útszakaszt újítanak meg. A hazai forrásból származó 4 milliárd 640 millió forintból pedig 45 kilométernyi útszakasz újul meg.

A munkálatok várhatóan nyáron megkezdődnek és őszre a fejlesztések meg is valósulnak - fűzte hozzá.

Megújul a Szentkirályszabadja- Balatonalmádi közti út, felújítják a korábbi fejlesztések során elmaradt bakonyszentkirályi út egy szakaszát, valamint a Nagygyimót-Dáka, Ajka -Pápa közti út noszlopi szakaszát és a Lovas-Balatonfüred, Devecser-Pápa közti utat. Megújul a cseszneki és az olaszfalui bekötőút is - sorolta a megyei fejlesztési biztos.

Kovács Zoltán beszélt arról is, hogy jelentős előrelépést, gyorsabb, biztonságosabb közlekedést eredményez majd a Balatonakarattya-Balatonfűzfői útszakasz tervezett összekötése az autópályával.

Felidézte: tavaly a Területfejlesztési Operatív Program révén 35 kilométernyi útszakaszt újítottak fel több mint 4 milliárd forintból.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke szólt arról, hogy a tervezett útfejlesztések következtében javul a vidéken élő emberek életminősége, hiszen a települések közvetlen összeköttetésbe kerülnek a főutakkal, míg a tavalyi évben a belterületi utak fejlesztésére került a hangsúly.

Kiemelte: uniós forrásból felújítják a Devecser-Sümeg és a Nagyvázsony- Vigántpetend közti útszakaszt félmilliárd forintból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!