MKKSZ: felfüggesztette az érdekegyeztető tárgyalásokat a munkavállalói oldal

Gazdaság, 2015.05.28

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) tájékoztatása szerint a közszolgák képviselői felfüggesztették a tárgyalásokat az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban (OKÉT), miután a csütörtöki ülésen a kormány "gyakorlatilag visszautasította" a munkavállalói oldal valamennyi követelését.

Az érdekképviselet az MTI-nek küldött közleményben arról tájékoztatott, visszatérésük feltétele, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter valódi mandátummal és ajánlattal hívja őket a tárgyalóasztalhoz.

A közlemény szerint Fehér József, a munkavállalói oldal szóvivője kijelentette: nem lehet továbblépés a 2016-os költségvetési megállapodás felé, mert a 2015-ös év még nem rendezett.

Több mint kétszázezer munkavállaló helyzete hetedik éve változatlan, számukra most sincs bérintézkedés, és a költségvetés 2016-ra sem ígér számukra semmit - közölte a szakszervezet.

A munkavállalói oldal mandátummal bíró képviseletet követel az OKÉT kormányzati oldalán. Visszatérnek az asztalhoz, ha a nemzetgazdasági miniszter mérlegelhető, reális, távlatokban is tartható ajánlattal visszahívja őket - emelik ki a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!