Modernizálják a szennyvíztisztító telepet Barcson

Gazdaság, 2018.03.14

Modernizálják a szennyvíztisztító telepet Barcson, a 2020 elejéig tartó és mintegy 720 millió forintos beruházás nyitóeseményét szerdán tartották a Dráva-parti városban.

Lengyel Dávid, a kivitelező A-G Híd Konzorcium projektvezetője elmondta: a jelentős részben európai uniós és magyar pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés a tisztítótelep, valamint három közterületi átemelő felújítását, új előülepítő, iszapgépház és komposztáló telep létesítését foglalja magában. A beruházással lehetővé válik a létesítmény költséghatékony működtetése és a szennyvíziszap korszerű kezelése - tette hozzá.

Szalai Balázs (Fidesz-KDNP), Barcs alpolgármestere közölte, bár egy szennyvíztisztító korszerűsítése, egyben kapacitás-növelése nem tartozik a látványos projektek körébe, Barcson nagy szükség van rá, mert e nélkül a város a jövőben nem tudná biztosítani nagyobb vállalkozások betelepülését.

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata parlamenti képviselője rámutatott: az alap infrastruktúra fejlesztése egyaránt hozzájárul egy település gazdaságának erősödéséhez, lakosságmegtartó erejének növeléséhez és a környezet védelméhez.

Megjegyezte, hogy Barcson 570 millió forintból ipari parkot alakítanak ki, és az M60-as gyorsforgalmi út tervezett Pécs-Barcs szakasza a közelmúltban megkapta a környezetvédelmi engedélyt.

Huszti Gábor (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke arra emlékeztetett, hogy Somogy történetének a jelenlegi az egyik legjelentősebb fejlesztési időszaka, a beruházások pedig élhetőbbé teszi a településeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!