Mol: már három egymást követő évben bekerült a vállalat Dow Jones fenntarthatósági indexbe

Gazdaság, 2018.09.13

Fenntarthatósági szempontból a Mol továbbra is az egyik vezető vállalat a kelet-közép-európai régióból, amely bekerült a világ legjobbjai közé, már három egymást követő évben szerepel a Dow Jones fenntarthatósági indexben - közölte az olajipari vállalat csütörtökön az MTI-vel.

Az éves fenntarthatósági elemzés eredményeképpen a Mol a kutatás és kitermelés (upstream), valamint az integrált olaj- és gázipari cégek világrangsorában a legjobb 15 százalék közé került fenntarthatósági teljesítménye alapján, és az egyetlen feltörekvő európai vállalat az indexben - hívták fel a figyelmet.

A tájékoztatás szerint 1999-es alapítása óta a Dow Jones fenntarthatósági index a vállalatok környezeti és társadalmi teljesítményét, valamint gazdasági fenntarthatóságát vizsgálja. A tagságot csak azoknak a társaságoknak ítélik oda, amelyek a saját iparágukon belül a legjobbak közé tartoznak a megadott fenntarthatósági kritériumok alapján.

A közleményben kiemelik: a fenntartható fejlődés iránti hosszú távú elkötelezettsége miatt a Mol különösen büszke arra, hogy az iparágon belül a kiemelkedő környezeti, szociális és irányítási eredményeket felmutató társaságok közé választották mind a Dow Jones fenntarthatósági index, mind az MSCI globális fenntarthatósági index, mind pedig a Sustainalytics besorolása szerint.

Hosszú távú stratégiai átalakulásának részeként a Mol célja, hogy üzleti tevékenysége során továbbra is szem előtt tartsa a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!