MTÜ: erős külföldi forgalom jellemezte az októberi turizmust

Gazdaság, 2019.12.12

Erős külföldi vendégforgalom, stabil belföldi kereslet, magasabb bevételek, és jelentősen emelkedő Szép-kártya forgalom jellemezte októberben az idegenforgalmi ágazatott - értékelte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott jelentését.

A KSH legfrissebb adatai azt mutatják, hogy októberben is jól teljesített a magyar turizmus, állapította meg az MTI-hez eljuttatott közleményében az MTÜ.

Az ügynökség örvendetesnek mondja, hogy Magyarország egyre népszerűbb úti cél a külföldi vendégek körében, és a magyarok is évről évre többet utaznak belföldön.

A belföldi vendégforgalom motorja továbbra is a Széchenyi Pihenőkártya, a kártyatulajdonosok 2,5 milliárd forintot költöttek, 64,1százalékkal többet, mint tavaly októberben. A szálláshelyek bevételei is töretlenül emelkednek, kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 9,8 százalékkal növekedett októberben, 2018 októberéhez képest.

Magyarország októberi TOP 10 küldőországa között bővülést mutatott a Németországból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Kínából, Olaszországból, Izraelből és Romániából érkező vendégek száma. Havi szinten pedig kiemelkedő az Izraelből (+49,8 százalék), Csehországból (+35,2 százalék), Lengyelországból (+28,7 százalék) és az Olaszországból (+26,9 százalék) érkezők forgalom emelkedése.

Az MTÜ emlékeztet: 2020. januártól a teljes szálláshelyszolgáltatási szektorban életbe lép az új digitális adatszolgáltatási rendszer, amelynek köszönhetően a jövőben naprakész, pontos és a teljes szektorra kiterjedő statisztikák fogják támogatni az ágazatban megvalósuló turisztikai fejlesztéseket, kampányokat, biztosítva a magyar turizmus hosszú távú versenyképességét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!