Nem változott a kínai szolgáltatóipar teljesítménye májusban

Gazdaság, 2018.06.05

Stagnált a kínai szolgáltatóipari szektor teljesítménye májusban.

A kínai Caixin Insight Group és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport együttműködésével készített felmérés kedden közzétett adatai szerint a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke 52,9 ponton maradt, összhangban az elemzői várakozásokkal.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés gyorsulását, az alacsonyabb pedig a lassulását tükrözi.

Májusban tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma, enyhén nőtt az új megrendelések állománya, és a 12 hónapra előretekintő várakozások mutatója jelentősen, tavaly június óta a legerősebb szintre kúszott fel, jelezve, hogy a szolgáltatási vállalatok bizakodóak a jövőt illetően.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index májusban és áprilisban egyaránt 52,3 ponton állt, jelezve, hogy a kínai vállalatok teljesítménye stabilan és mérsékelt ütemben nőtt, ámde az év elejéhez képest lassult a növekedés üteme.

Az IHS Markit korábban a HSBC befektetési bankcsoporttal működött együtt, Kína vezető médiacsoportja, a Caixin Media három éve támogatja - az elsősorban a konjunktúra alakulására érzékenyebben reagáló kisvállalkozások megkérdezésén alapuló - BMI-felmérés készítését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!