Nem változott az amerikai szolgáltatóipar teljesítménynövekedése novemberben

Gazdaság, 2019.12.04

Októberhez hasonló mértékű volt az amerikai szolgáltatóipar teljesítménynövekedése novemberben.

A londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet szerdán azt közölte, hogy a novemberi szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 51,6 pont lett, megegyezett az októberivel és a szakértők is ilyen adatra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

A már korábban közzétett feldolgozóipari BMI és a mostani szolgáltatóipari BMI alapjául szolgáló adatok összesítésével képzett novemberi kompozit BMI minimálisan erősödött, 52 pontra javult az októberi 51,9 pontról. A szakértők az októberivel megegyező, 51,9 pontra számítottak.

Az amerikai ISM (Institute for Supply Management) viszont a teljesítménynövekedés lassulását mutatta ki novemberre az amerikai gazdaság nem feldolgozóipari ágazataiban. Az ISM felmérése a szolgáltatóiparnál szélesebb tevékenységi kört ölel fel.

Az ISM nem feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 53,9 pontra süllyedt az októberi 54,7 pontról. A piac kevésbé romló mutatóra, 54,5 pontra számított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!