Nem fogadták el a Konzum részvényesei a nyilvános vételi ajánlatot

Gazdaság, 2017.05.16

Egyetlen részvényes sem fogadta el a Konzum PE Magántőkealap kötelező nyilvános vételi ajánlatát a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. törzsrészvényeire az ajánlati időszak május 15-i zárónapjáig - tette közzé a Konzum Nyrt. kedden a BÉT honlapján.

A tőkealap 86,64 forintot kínált a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 25 forint névértékű törzsrészvényeiért. Az ajánlati ár megegyezett az ajánlat felügyeleti benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárával. A Konzum Nyrt. igazgatósága nem javasolta a részvényeseknek a vételi ajánlat elfogadását, figyelemmel arra, hogy a felügyeleti határozat elfogadásának időpontjában a részvények tőzsdei árfolyama részvényenként 123 forint volt.

A tőkealap a vételi ajánlat során összehangoltan járt el a Konzum Management Kft.-vel, a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-vel, valamint Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért Zoltán magánszemélyekkel, akik az ajánlat megtételének időpontjában együttesen 75 százalékos befolyással rendelkeztek a Konzum Nyrt.-ben: Konzum PE Magántőkealap 45 százalék, Mészáros Lőrinc 19,57 százalék, Jászai Gellért Zoltán 10,43 százalék.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papírok a keddi kereskedést 213 forinton zárták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!