Nem hívja vissza a megnőtt diklórbenzol szintű termékeit az IKEA Magyarország

Gazdaság, 2017.11.22

Nem hívja vissza az IKEA Magyarország azokat a termékeket, amelyekben egy gyártási hiba miatt megemelkedett a diklórbenzol szintje, mivel annak egészségügyi kockázata nincs - tájékoztatta az IKEA szerdán az MTI-t.

Az MTI megkeresésére az IKEA Magyarország közölte, hogy a céget október végén az IKEA beszállító albeszállítójaként tevékenykedő BASF értesítette arról, hogy egy gyártási hiba nőtt meg a termékekben a diklórbenzol szintje.

Kiemelték, hogy az IKEA az ügyben vizsgálatot indított, amely jelenleg is tart, és az első megállapításai arra utalnak, hogy a megnőtt diklórbenzol szint csak egyes piacokat és csak korlátozott számú - a matracok és bútorhuzatok körébe tartozó - IKEA-terméket érinthet. Ezek a MOREGEDAL, MATRAND, MYRBACKA, HÖVÄG, HAFSLO és HYLLESTAD termékcsaládba tartozó egyes termékek, illetve a HOLMSUND, EKERÖ, FRIHETEN, STRANDMON, KLIPPAN, VALLENTUNA, EVERTSBERG és KIVIK termékcsaládba tartozó egyes termékek.

Ismertették, hogy a diklórbenzol nevű szerves vegyület használatát az IKEA minden termékében tiltja, ugyanakkor a megnőtt diklórbenzol szintnek semmilyen egészségügyi kockázata nincs, veszélyt nem jelentenek, ezért az IKEA áruházaiban Magyarországon továbbra is kaphatóak a termékek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!