NFM: minden igénylő megkaphatja a támogatást a háztartási gépek csereprogramjában

Gazdaság, 2017.08.08

Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramjában igényüket az észak-alföldi régióban benyújtók mindegyike megkaphatja a támogatást - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

A sikeres pályázatokat benyújtók várhatóan valamennyien támogatást kapnak, mert ahogyan korábban, úgy az idén is megemelik a rendelkezésre álló keretet. Így az új gépeket a sikeres pályázók már ősszel megvásárolhatják - fogalmazott a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

A régióban közel hatezren igényelték az első nap háztartási gépük támogatott cseréjét, így már a beadásra rendelkezésre álló első napon, hétfőn le is zárták a pályázati lehetőséget ebben a régióban - ismertette Szabó Zsolt.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy akinek most nem sikerült, a pályázat következő fordulójában igényelheti majd a támogatást régi hűtő- és fagyasztó- vagy mosó- és szárítógépének energiatakarékos korszerűre cseréléséhez, mert az ezt finanszírozó forrás évről-évre visszatöltődik.

Ezt a széndioxid-kibocsátásból származó bevétel biztosítja. A rendelkezésre álló pénzt - ez idén 600 millió forint - a magyarországi régiók között lakosságarányosan osztják el - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!