NGM: a 2015. évi költségvetés előkészítéséről folyamatosak az egyeztetések

Gazdaság, 2014.09.22

A 2015. évi költségvetés előkészítéséről folyamatosak az egyeztetések, a költségvetési törvényjavaslat benyújtási határidejének módosítása a Megyei Jogú Városok Szövetségének kérésére történt - írta válaszában Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára a tárca online sajtótájékoztatóján, hétfőn.

Jelezte: a készülő 2015. évi költségvetési törvényjavaslat tartalmáról a kormánydöntést megelőzően nem áll módjában információt adni.

Banai Péter Benő azt írta: a kormány által kitűzött 2014. évi hiánycél továbbra is a GDP 2,9 százaléka, aminek teljesítését megerősítik a legfrissebb államháztartási adatok.

Banai Péter Benő a 2015-ös adómódosításokról közölte: a tárcánál most zajlik az ősszel benyújtásra kerülő adóváltozásokat megalapozó előterjesztés kidolgozása, de erről a kormánydöntést megelőzően nem tudnak információt adni. Az őszi adótörvény-javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány döntését követően nyújtja be az Országgyűlésnek. A benyújtással egyidejűleg a javaslat teljes szövege elérhető lesz a http://www.parlament.hu/ oldalon - fűzte hozzá az NGM államtitkára.

Az Országgyűlés elé benyújtott törvényjavaslat az országgyűlési választások évében október 31-éig meghosszabbítaná a következő évi költségvetésről szóló javaslat benyújtásának határidejét. Egyéb években a határidő október 15-e marad.

Az Országgyűlésnek benyújtott, az egyes törvényeknek a költségvetési tervezéssel, valamint a pénzpiaci és a közüzemi szolgáltatások hatékonyabb nyújtásával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat indoklása szerint az október végi benyújtási határidő esetén is biztosított, hogy december 31-ig elfogadja az Országgyűlés a következő évi büdzsét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!