NGM: a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelem nőtt a leggyorsabban

Gazdaság, 2017.06.23

A legnagyobb mértékű növekedés a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelemben volt áprilisban, ami a digitális kereskedelem, illetve csomag küldő szolgálatok élénk tevékenységével is magyarázható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

A KSH legfrissebb közlése szerint áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 1,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Pomázi Gyula megjegyezte: a magyar háztartásokban átrendeződött a költési struktúra, az emberek viszonylag keveset költenek élelmiszerre, a költések elmozdultak a tartós fogyasztási cikkek irányába.

A helyettes államtitkár kiemelte: a 2018-as költségvetés elfogadásával az adócsökkentéseknek köszönhetően majdnem 260 milliárd forint marad a családoknál, ez pedig lehetőséget teremt a kereskedelmi forgalom további bővülésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!