NGM: kifeszítettek a magyar termelőkapacitások

Gazdaság, 2017.12.07

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások, ez a rendelésállományok növekedéséből adódik, ami kapacitásbővítő igényt támaszt a magyar vállalkozásokkal szemben - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte, hogy az uniós források dinamikus növekedésének köszönhetően is erőteljesen bővülnek a kapacitások. Ezzel párhuzamosan a magyar költségvetésből is egyre több forrás nyílik meg a magyar vállalkozások előtt, amelyből gépet, eszközt, berendezést tudnak vásárolni, és az ipar 4.0-ával összefüggő fejlesztéseket valósíthatnak meg.

A helyettes államtitkár közölte, hogy az elmúlt időszakban az ipar domináns ágazatai közé sorolható a fémfeldolgozás, gépipar, a nehézgépgyártás, de meghatározó a gyógyszergyártás és az orvosi műszergyártás is.

Kitért arra is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az elmúlt negyedévben 3,9 százalékos GDP növekedést jelzett, és arra számít, hogy a 4 százalék felett előrejelzés tartható lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!