NGM: május 12-ig lehet jelentkezni a vállalkozásösztönzési projektek versenyére

Gazdaság, 2017.03.24

A Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért idei pályázatára május 12-ig lehet jelentkezni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A minisztérium tájékoztatása szerint a díjra öt kategóriában lehet nevezni (vállalkozói kedv ösztönzése, vállalkozói ismeretek növelése, üzleti környezet fejlesztése, vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért), a nemzeti fordulóból továbbjutó két projekt az európai zsűri fődíjáért versenyezhet. A díjátadó novemberben Tallinban lesz, az ünnepségre a nemzeti fordulók összes továbbjutója meghívást kap.

Az Európai Bizottság 2005-ben alapított díját minden évben az EU legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeinek ítélik oda: a versenyre a legalább két éve működő, nemzetközi szinten is példaértékű vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami kezdeményezésekkel lehet jelentkezni - írták.

Az NGM felidézte, hogy a díj eddigi legnagyobb magyar sikerét a Gazdagmami Kft. aratta: a kismamák vállalkozói ismereteit gyarapító kezdeményezés 2014-ben a vállalkozói kedv ösztönzésének kategóriagyőztese lett, elnyerte a fődíjat is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!