NMHH: tovább szólhat a keceli Gong Rádió és a nyíregyházi Sunshine Rádió

Gazdaság, 2018.10.13

Egy keceli és egy nyíregyházi rádiós frekvencián is az eddigi szolgáltatókat, a Gong Rádiót és a Sunshine Rádiót hirdette ki pályázati nyertesként a médiatanács - tájékoztatta a testület ülésén meghozott döntésről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a testület az ülésen emellett jóváhagyta a Lánchíd Rádió és a Karc FM - egyes vételkörzetekre vonatkozó - hálózatba kapcsolódási kérelmeit, közzétette három helyi rádiós frekvencia végleges pályázati felhívását, valamint műsorkvóta- és műsorrendi eltérések miatt bírságokat szabott ki.

A Gong Rádió egyedüli pályázóként nyerte el a Kecel 99,6 MHz frekvenciát, a Nyíregyháza 99,4 MHz rádiós frekvencián pedig a Sunshine Rádió Kft. sugározhat majd 99,4 Sunshine FM megnevezéssel - írták.

A testület véglegesítette a Székesfehérvár 106,6 MHz, a Tatabánya 107,0 MHz és a Zalaegerszeg 88,3 MHz helyi rádiós frekvenciák pályázati felhívásait, amelyek megtalálhatók az NMHH honlapján - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a médiatanács a médiaszolgáltatók közös kérelmére engedélyezte, hogy a Lánchíd Rádió Kft. által üzemeltetett szegedi, székesfehérvári, tatabányai, zalaegerszegi, valamint az egy jogosultság alá tartozó pécsi, kaposvári, szigetvári, siklósi rádiós médiaszolgáltatások 2018. október 15-től hálózatba kapcsolódjanak a budapesti Karc FM-mel mint hálózatos médiaszolgáltatással, és egyúttal felvegyék állandó megnevezéseikbe a Karc FM kifejezést.

A Lánchíd Rádió Kft. ezenkívül kezdeményezte a fennmaradó budapesti, balatonfüredi, keszthelyi, dunaújvárosi, győri és szombathelyi frekvenciákra szóló médiaszolgáltatási jogosultságának megszüntetését közös megegyezéssel - ugyancsak október 15-tel -, amelyhez a médiatanács hozzájárult - fűzték hozzá.

A testület 200 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte az Alisca Network Kft.-t, a bajai, a dunaföldvári, a paksi és a szekszárdi vételkörzetű Rádió 1 szolgáltatóját. A bírságot azért szabták ki, mert a rádió egy vizsgált júliusi adáshéten a hatósági szerződésükben vállaltakhoz képest kevesebb magyar zenét és helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot sugárzott - közölték.

Ugyanezen az adáshéten a tihanyi Rádió 1 és a Mária Rádió Savaria szintén elmaradt a helyi hírek mennyiségére tett vállalásától. A tanács a Balaton-parti rádió műsorszolgáltatóját, a Life Essence Kft.-t 25 ezer, a szombathelyi rádió szolgáltatóját 80 ezer forintra bírságolta - olvasható az NMHH közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!