Nógrádi: minden terrorcselekmény visszaveti a turizmust

Gazdaság, 2017.03.23

Minden terrorcselekmény nagyon erősen visszaveti a turizmust Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint.

Nógrádi György a Századvég Gazdaságkutató Zrt. csütörtöki Turizmus konferenciáján a turizmus és biztonság összefüggéseiről szóló előadásában kiemelte: biztonságpolitikai szempontból számos új helyzet van, a migránsokkal szemben Európa védtelen, nehéz helyzetben van. Az unió nem globális játékos, a Brexit Európát rendkívül sújtja, a működésképtelenség szélén áll. Olyan világban élünk, ahol napi 20-22 háború zajlik, ahol a második világháború óta nem volt egy békés nap sem - fűzte hozzá.

Zsidai Zoltán Roy közgazdász, gasztroszakember szerint egyszámjegyű áfával, a bérterhek csökkentésével, és a szervízdíj áfamentességével el lehetne érni az átlagbérek jelentős emelését. Ez a munkaerőhiányt is megoldhatná, és a külföldön dolgozókat is vissza lehetne csábítani az ágazatba - vélekedett.

Regős Gábor, a Századvég kutatócsoport vezetője elmondta: a turizmusban a bérek a régióban a legalacsonyabbak, miközben az áfakulcs sem versenyképes. Az uniós átlag 11 százalék, az áfacsökkentés költsége 25 milliárd forint lehet, nagyobb költést feltételezve a nemzetközi turizmusmarketing miatt - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!