Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye

Gazdaság, 2018.08.15

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 15,636 milliárd forint nettó árbevételt és 624 millió forint nettó nyereséget ért el az első fél évben. Az árbevétel 3,432 milliárd forinttal (28,1 százalékkal), az eredmény pedig 88 millió forinttal (16,4 százalékkal) magasabb az egy évvel korábbinál - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült konszolidált, nem auditált jelentés szerint a kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 1,509 milliárd forintot tett ki, 47 millió forinttal (3,2 százalékkal) nagyobb, mint 2017 első fél évében.

A konszolidált üzemi eredmény 945 millió forint volt az első hat hónapban, 9 millió forinttal magasabb a bázisidőszaki profitnál.

Az árbevétel 93 százalékát a stratégiai termékek adták. Ezek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 4,99 milliárd forintot tett ki az első fél évben, amely 54,5 százalékkal magasabb, mint a bázisidőszaki. A kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele éves szinten 56,4 százalékkal, 4,75 milliárd forintra emelkedett. A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás forgalma 4,8 százalékkal, 5,03 milliárd forintra mérséklődött a tavalyi első fél évihez képest, főként a kisebb mennyiségben gyártott belföldi adónyomtatványok és az exportértékesítés csökkenése miatt.

Az export árbevétel 5,4 milliárd forintot tett ki 2018 első fél évében, 411 millió forinttal, 8,2 százalékkal volt több, mint az előző év hasonló időszakában, és ezzel 35 százalékos arányt képvisel a teljes árbevételhez képest.

Zsámboki Gábor, az ANY vezérigazgatója a jelentésben kiemelte, hogy az elmúlt években felgyorsult a nyomda növekedése. Az első fél évi árbevétel kevéssé marad el a 6 évvel ezelőtti teljes évitől, az export árbevétel és a nettó eredmény viszont jóval meg is haladta a 2012-es teljes évit. A vezérigazgató szerint a piaci térnyeréshez jelentősen hozzájárult az aktív nemzetközi kereskedelmi munka, a kapacitás bővítése, továbbá az innovatív fejlesztések.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a szerdai kereskedést 5 forintos csökkenéssel, 1285 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1445, a legalacsonyabb 1250 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!