Nőtt az új autók eladása az európai piacon októberben

Gazdaság, 2017.11.16

Októberben 5,9 százalékkal nőtt a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva, különösen Spanyolországban és Franciaországban volt nagy az emelkedés.

Az ACEA európai szakmai szövetség csütörtökön azt közölte, hogy az Európai Unióban októberben 1 millió 169 ezer 672 új személygépkocsit helyeztek üzembe, 5,9 százalékkal többet, mint tavaly októberben.

Az ACEA adatai szerint a mostanihoz hasonló mértékű októberi növekedésre 2009 óta nem volt példa.

Októberben az EU gyakorlatilag valamennyi országában nőttek az eladások, de különösen nagy volt a bővülés Spanyolországban és Franciaországban. Mindkét országban egyaránt 13,7 százalékos októberi növekedést regisztráltak éves szinten. Nagy-Britanniában az új autók eladása ugyanakkor 12,2 százalékkal esett októberben.

Az idei első tíz hónapban az EU-ban eladott új autók száma meghaladta a 12,8 milliót, ami 3,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az idei első tíz hónapban értékesített új autók száma Olaszországban 8,9 százalékkal, Spanyolországban 7,3 százalékkal, Franciaországban 4,8 százalékkal, Németországban pedig 2,3 százalékkal nőtt, Nagy-Britanniában viszont 4,6 százalékkal csökkent.

Az ACEA adatai szerint Magyarországon 10 366 új személygépkocsit regisztráltak októberben, 30,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első tíz hónapban eladott új autók száma 20,2 százalékkal 93 ezer 25-re emelkedett Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!