Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten

Gazdaság, 2018.05.13

Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX pénteken 37 644,06 ponton állt, az előző három napos kereskedési heti záró értékénél 272,25 ponttal, 0,72 százalékkal alacsonyabban.

A részvénypiac heti forgalma meghaladta az 57,49 milliárd forintot, az előző heti 40,31 milliárd forint után.

A vezető részvények árfolyama a Richter kivételével gyengült.

A Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében felidézte, hogy a Richter kedd hajnalban tette közzé első negyedéves jelentését, amely minden eredménysoron meghaladta az előzetes várakozásokat.

Ugyancsak kedden jelentett a Magyar Telekom is, a vállalat három éve nem kezdte ekkora bevétellel az évet, az EBITDA és az adózott eredmény is a vártnál kedvezőbb értéket mutatott. Kiemelkedőnek tekinthető a mobil üzletág bevétele, de kedvező számokról jelentettek a rendszerintegráció és az IT részlegről is. A Magyar Telekom részvényeit pénteken lehetett utoljára osztalékszelvénnyel megvásárolni, hétfőn már a 25 forintos szelvény nélkül forognak majd a papírok - írja elemzésében az Equilor.

Az OTP pénteken tette közzé jelentését, itt is kedvező számok érkeztek. Lényegesen javult a külföldi leánybankok eredmény-hozzájárulása, az egy évvel korábbi 33 százalékról 46 százalékra emelkedett konszolidáltan, és a tervek szerint folytatódnak az akvizíciók.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében kiemelte, hogy a Moody's Investors Service kedden kedvező véleményt fogalmazott meg a hazai bankrendszerről, és fenntartotta a pozitív kilátást. A hitelminősítő szerint a bankok tőkehelyzete megfelelő, a nem teljesítő hitelek aránya tovább csökkenhet, az év végéig 8 százalékra - olvasható az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében.

A BÉT-en a vezető részvények közül a Mol árfolyama 2,09 százalékkal gyengült a héten, a papír 2810 forinton zárt pénteken, a részvények heti forgalma meghaladta a 10,9 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama egy hét alatt 0,99 százalékkal csökkent, pénteken 448,50 forinton zárta a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 2,6 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 0,93 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 5410 forinton zárt a gyógyszeripari papír, a heti forgalma pedig több mint 7,3 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények árfolyama egy hét alatt 0,18 százalékkal csökkent, a bankpapír 10 960 forinton fejeztet be a kereskedést pénteken, heti forgalma meghaladta a 33,33 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4188,66 ponton zárt, 58,26 ponttal, 1,37 százalékkal gyengült a héten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!