Növelte tavalyi exportját 77 Elektronika Kft.

Gazdaság, 2020.07.20

Növelte külpiaci forgalmát a magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft., a több mint 100 országba saját fejlesztésű orvosdiagnosztikai eszközöket exportáló cég 24,5 milliárd forint exportforgalmat bonyolított le tavaly - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Nyilvános cégadatok szerint a cég nettó értékesítési árbevétele 31,2 milliárd forint volt 2019-ben az előző évi 30,7 milliárd forint után. A cég adózott eredménye az előző évi 4,47 milliárd forintról 2019-ben 4,53 milliárd forintra nőtt.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a vállalat átbevételének átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe.

A budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 740 főt - köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt - foglalkoztató 77 Elektronika Kft. exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek. Legnagyobb felvevőpiacai továbbra is az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és a Távol-Kelet országai, emelllett az orosz járványkórházakban is lesznek magyar laborok.

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa a közlemény szerint elmondta, hogy az elmúlt három hónapban több mint 70 automata és félautomata készülékre érkezett megrendelés orosz partnerüktől. Az országban a vírus miatt létrehozott járványkórházak jelentős részét a 77 Elektronika által gyártott automata vizeletvizsgálókkal szerelik fel a következő hónapokban.

Hozzátette, hosszútávú megállapodás van kilátásban a 77 Elektronika Kft. és egy piacvezető nemzetközi vállalat között, ami a következő években több száz automata üledékvizsgáló készülék kínai értékesítését teszi lehetővé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!