Növelte éves díjbevételét a BDO Global könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózat

Gazdaság, 2018.01.08

A világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a Magyarországon is jelen lévő BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele 8,1 milliárd dollár volt a 2017. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben - áll a cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

A díjbevétel 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A közlemény szerint a növekedés részben az organikus növekedésnek köszönhető, valamint az egyes régiókban lezajlott erőteljes felvásárlási tevékenységnek, melyek révén a BDO ebben az időszakban jelentős mértékben erősítette vezető pozícióját a közepes tanácsadócégek piacán.

A BDO az elmúlt egy évben is folytatta terjeszkedését: újabb négy államban nyitott irodát, így jelenleg már 162 országban folytatja működését.

A tagvállalatok irodáinak száma meghaladja 1500-at, ahol az elmúlt év során végrehajtott több mint 9 százalékos létszámbővülés nyomán a foglalkoztatottak száma 73 ezer 900 volt.

Az árbevétel több mint felét csoportszinten továbbra is a könyvelési és könyvvizsgálati tevékenység nyújtja. Az adótanácsadás a díjak mintegy ötödét biztosítja. A további tanácsadói tevékenységek stratégiai fókuszba helyezése ugyanakkor folyamatosan növeli e területek súlyát a teljes díjbevételen belül.

Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető partnere a közleményben azt mondta, hogy a BDO Magyarország számára a pénzügyi év a naptári évvel együtt zárult le, 2017-ben közel tíz százalékos volt a díjbevétel-növekedés az előzetes adatok alapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!