Ötvenhét pályamű érkezett az MNB egyetemi pályázatára

Gazdaság, 2017.04.20

Ötvenhét pályamű érkezett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy felsőfokú intézménnyel közösen, Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív címmel, egyetemi hallgatóknak meghirdetett pályázatára. Az egyetemenként legjobbnak ítélt pályázók, akik 500 ezer forint pénzjutalomban részesültek, csütörtökön a jegybankban mutathatták be javaslataikat.

Szeniczey Gergő, az MNB ügyvezető igazgatója az eredményhirdetésen elmondta, a jegybank a pályázatokban megfogalmazott javaslatok egy részét felhasználja majd fogyasztóvédelmi tevékenységében.

A fogyasztóvédelmi ötletpályázaton a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a Miskolci Egyetem (ME) és a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem (PAE) hallgatói vettek részt. A pályázóknak meghatározott pénzügyi fogyasztóvédelmi témákban kellett kutatómunkával olyan újszerű, kreatív és megvalósítható javaslatokat kidolgozniuk, amelyekkel a pénzügyi fogyasztók ismereteit költséghatékonyan és széles körben fejleszteni lehet.

A legtöbb pályázó (62 százalék) a felelős hitelfelvétel témáját választotta, a pályázók mintegy ötöde a tudatos bankváltást/bankszámlaválasztást, de az MNB értékpapírszámla lekérdező alkalmazásával és a befektetési alapokkal kapcsolatosan is több érdekes elképzelés érkezett. Számos diák modern telekommunikációs eszközökre dolgozott ki online megoldásokat (például mobilalkalmazásra fejlesztett befektetési és hitelkockázati kalkulátort), vagy kommunikációs tervet készített. Készültek pályaművek az oktatásra fókuszálva, és érkeztek speciális célcsoportokat megszólító pályaművek is (például közfoglalkoztatottaknak szóló országos oktatási kampány).

A szakmai zsüri egyetemenként kiválasztotta az öt legjobb pályaművet, amelyek közül az első három helyezett mindenhol pénzjutalomban részesült, közülük a legjobbak az MNB-ben mutathatták be javaslatukat. A BCE-ről a Kiss Adrienn és Varga-Sebestyén Benjámin páros, a BGE-ről a Berkes Edit Bernadett, Tóth Evelin Fruzsina és Hajagos-Tóth Ákos alkotta trió bizonyult a legjobbnak, míg az ME diákjai közül Kiss Barbara egyéni pályázó, a PAE-ről pedig Végh Nikoletta és Bőthe Fruzsina javaslata nyerte el a zsűri tetszését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!