Palkovics László: a magyar cégek súlyát növelni kell

Gazdaság, 2018.05.25

Növelni kell a magyar kis- és közepes vállalkozások súlyát a gazdaságban, továbbá ezen cégek termelékenységében is előrelépésre van szükség - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a TV2 Mokka című műsorában pénteken reggel.

Palkovics László kifejtette: Magyarországon a hozzáadott érték kicsit több mint a felét az a három százaléknyi multinacionális vállalat állítja elő, amely a munkavállalók 25 százalékát foglalkoztatja. A főleg kkv-kból álló maradék 97 százalék a munkaerő 75 százalékát foglalkoztatja, viszont a hozzáadott érték kevesebb mint a felét állítja elő - tette hozzá.

Az innovációs és technológiai miniszter alapvető problémának tartja, hogy a helyi cégek kevésbé hatékonyak nemzetközi társaikhoz képest, illetve kevés olyan terméket állítanak elő, amely saját fejlesztésű.

Ami a felnőttképzést illeti, ezen a területen további fejlesztésekre van szűkség - jegyezte meg a miniszter utalva arra, hogy az lenne a cél, hogy a felnőttek negyede vegyen részt ilyen programokban. Palkovics László emlékeztetett: az eddigi erőfeszítésekkel néhány év alatt 3 százalékról 6 százalékra növelték a felnőttképzésben részt vevők számát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!