Parragh László: eredményes a magyar gazdasági modellváltás

Szerencsejáték, 2020.03.10

A magyar gazdasági modellváltás eredményes, egyebek közt a tartós gazdasági növekedést, folyamatosan csökkenő államadósságot, fegyelmezett költségvetést, a foglalkoztatás növekedését hozta - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke kedden a kamara Gazdasági évnyitó 2020 rendezvényén, Budapesten.

Rámutatott arra is, hogy a modellváltás eredményeként csökkent a munkanélküliség, teljesítménycentrikus és ösztönző adórendszer alakult ki, kedvezőbb a magyar gazdaság megítélése, bővülnek a beruházások.

Parragh László bejelentette, hogy a kamara a koronavírus miatt elhalasztja az idei Szakma Sztár Fesztivál 2020 rendezvényt, amelyet április 20-22. között tartottak volna meg a Hungexpo területén.

A rendezvényen az MKIK elnöke felidézte a kamara javaslatát a fenntartható növekedés feltételeiről, amelyek közt szerepel a béremelés folytatása, a bérterhek csökkentése, a munkaerőpiaci mobilitás növelése, a szakképzés, a felnőttoktatás és felnőttképzés átalakítása.

Parragh László elmondta, egyetértenek a bankok hatékonyságának növelésére tett törekvéssel, mint fogalmazott: a magyar bankok olcsóbban is szolgáltathatnának.

Kitért arra, hogy a kamara folyamatosan figyeli a vállalatok visszajelzése alapján a koronavírus gazdasági hatását.

Az MKIK elnöke abszolút sikertörténetnek nevezte a Széchenyi Kártyát, amely az elmúlt húsz évben folyamatosan bizonyította alkalmasságát a kis- és középvállalkozói szektor finanszírozására. Ismertette, hogy 2019-ben 21 ezer hitelügyletet bonyolítottak le és 280 milliárd forintot helyeztek ki. Húsz év alatt 300 ezer hitelügylet jött létre 2400 milliárd forint összegben, ezen belül az Agrár Széchenyi Kártyából 56 milliárd forintot helyeztek ki több mint 4500 agrárvállalkozónak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!