Pesuth Tamás szerint idén újabb felminősítések jöhetnek

Gazdaság, 2018.02.13

Esedékes Magyarország hitelminősítésének további javítása az idén, az időpont azonban egyelőre még kérdéses - mondta Pesuth Tamás, a Corvinus Egyetem külügyi igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

Kiemelte: a hitelminősítők idénre hat felülvizsgálatot ütemeztek be Magyarországra vonatkozóan, amelyek közül kettő a választások előttre esik.

A szakértő véleménye szerint a felminősítésre az szolgáltathat alapot, hogy a magyar gazdaság külső és belső egyensúlya is jelentősen javult mára. Indok lehet továbbá az is, hogy a javulások ellenére Magyarország hitelminősítése továbbra is rosszabb a többi visegrádi ország besorolásánál.

A hitelminősítők az elbíráláskor számos tényezőt vesznek figyelembe, köztük a meghirdetett reformok iránti elkötelezettséget és a fiskális fegyelmet - mondta Pesuth Tamás. Hozzátette: sok múlik a régiós történéseken és a nemzetközi gazdasági hatásokon is, de például az európai uniós gazdaságpolitikával való összhang is számít.

Pesuth Tamás arra is kitért, a nagy intézetek rendre azt hangoztatják, hogy Magyarországnak további teendői vannak bizonyos minőségi kérdésekben, például a stratégiai-szerkezeti átalakítások terén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!