PM: szakmai elismerést kaptak a jó adatszolgáltató önkormányzatok

Gazdaság, 2018.09.11

A pénzügyminiszter döntése értelmében 120 önkormányzat részesült pályázati úton vissza nem térítendő támogatásban a jó költségvetési adatszolgáltatásuk további ösztönzéséért - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel kedden.

Kiemelték: a költségvetési adatszolgáltatás minőségének folyamatos javítása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy minél megbízhatóbb képet kapjon a központi kormányzat az önkormányzatok gazdálkodásáról.

A "Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására" kiírt pályázatot 2018. február 8-án jelentette meg a Pénzügyminisztérium 50 millió forintos keretösszeggel, amely - a nagy érdeklődésre való tekintettel - 100 millió forintra bővült.

A tájékoztatás szerint a felhívásra azok a települések jelentkezhettek, amelyek határidőben és megfelelő minőségben teljesítették a 2017. év végi beszámolóra és a negyedik negyedéves mérlegjelentésre vonatkozó államháztartási adatszolgáltatásokat. Ennek lehetőségével 355 települési önkormányzat élt, ebből 343 pályázat volt érvényes.

Ezt követően egy szakmai, könyvvezetésre vonatkozó teszten mérettettek meg a pályázók, ahol a legalább 70 százalékos eredményt elért önkormányzatok részesültek támogatásban. A kedvezményezett önkormányzatok ezt az összeget az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő dolgozók egyszeri elismerésére fordíthatják 2018. december 31-ig - írta a PM.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!