Pomázi Gyula: öt százalékos ipari bővülésre számít a kormány

Gazdaság, 2017.12.13

Az ipari termelés öt százalékos növekedésére számít a kormány ebben az évben - mondta Pomázi Gyula, az iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint októberben az ipari termelés volumene 7,6 százalékkal, az év első tíz hónapjában 5,4 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, jól teljesített a feldolgozóipar és ezen belül külön figyelmet érdemel az elektronika 10,7 százalékos, a járműipar majdnem 4 százalékos, és az élelmiszeripar szintén majdnem 4 százalékos bővüléssel.

Hozzátette, az utóbbi időszakban több olyan beruházás és befektetés indult el, amelyek kapacitásbővítést eredményezhetnek a következő 1-3 évben.

Az idei év első kilenc hónapjában 15,8 százalékkal bővültek a beruházások, ami - kiegészülve az uniós forrásokkal - jó alapot teremt a további dinamikus növekedéshez - fogalmazott a helyettes államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!