Prémium kategóriába kerültek a tőzsdén az Alteo-részvények

Gazdaság, 2018.09.12

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) döntése alapján az Alteo Group részvényei szerdán átkerültek a részvénypiac standard kategóriájából a prémium kategóriába.

A BÉT szerdai közleménye idézi az Alteo Nyrt. vezérigazgatóját, aki szerint a vállalat a prémium kategória meghatározó kibocsátójává szeretne válni. Ifj. Chikán Attila hozzátette, hogy portfóliójukat a megbízható energiaellátást, az energiahatékonyságot, a klímatudatosságot szem előtt tartva alakították.

Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója mintaszerűnek nevezte azt, ahogy az energetikai szolgáltató és kereskedő cég a magyar tőkepiacot növekedésének finanszírozására használja: technikai bevezetéssel jelent meg a tőzsdén, kötvényprogramot indított, majd 2016 őszén nyilvános részvénykibocsátást is végrehajtott. Az Alteo a felelős társaságirányítás, valamint a környezeti és társadalmi fenntarthatóság terén is élen jár - tette hozzá.

A közlemény felidézte, hogy a kibocsátó szeptember 4-én kezdeményezte a kategóriaváltást. Az Alteóval együtt már 18 társaság tartozik a BÉT legnagyobb és legnépszerűbb kibocsátóit csoportosító prémium kategóriába - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!