Rába: közel 31 milliárd forintos konszolidált árbevétel az év első háromnegyed évben

Gazdaság, 2017.11.15

A Rába csoport az idén az első háromnegyed évben 30,8 milliárd forint értékű konszolidált árbevételt ért el, ami az előző év azonos időszakának 29,0 milliárd forintos árbevételhez képest 6,4 százalékos növekedés, az EBITDA (a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény) pedig 6,7 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának adatát - közölte a Rába Járműipari Holding Nyrt. az MTI-vel szerdán.

Az idén az első kilenc hónapban a Rába csoport üzemi nyeresége 36,8 százalékos növekedéssel 1,087 milliárd forintra emelkedett.

A közlemény szerint a Rába csoport az idei első háromnegyed évben EBITDA szinten 2,554 milliárd forint eredményt ért el, szemben a 2016-os bázisidőszakban elért 2,394 milliárd forinttal.

A cég csoport adózott eredménye az év első kilenc hónapjában 715,88 millió forint volt, ami 40,4 százalékkal haladta meg a bázisidőszak eredményét. A Rába Csoport idén a harmadik negyedévet 2,85 millió forint nyereséggel zárta, ami 8,0 százalékkal marad el 2016 harmadik negyedévének eredményétől - olvasható a Rába Járműipari Holding Nyrt. által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatásban.

Kiemelték: a vállalat mindhárom üzletága EBITDA és üzemi szinten is nyereséggel járult hozzá a kiváló gazdálkodási eredményekhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!