Rákossy Balázs: 1,4 milliárd forintos fejlesztés kezdődik a szabolcsi Nyírbátorban

Gazdaság, 2018.02.14

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) három nyertes pályázata segítségével csaknem 1,4 milliárd forint értékű beruházás kezdődik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a nyírségi városban szerdán.

Rákossy Balázs elmondta, több mint egymilliárd forintból fejlesztik és bővítik a meglévő ipari parkot, 275 millió forintot fordítanak kerékpárutak megépítésére, 80 millió forintot pedig a helyi óvodák és bölcsődék kapacitásbővítésére költenek.

Ezek a pályázatok részei annak az 1300 milliárd forintos keretösszegű Top-programnak, amelyet Magyarország használhat fel 2014 és 2020 között, és ami többek között a vidék megerősítését, gazdaságának fejlesztését, valamint a helyben boldogulást hivatottak segíteni - emlékeztetett az államtitkár.

Simon Mikós, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője a részletekről szólva elmondta, az ipari parkban dolgozók számára létrehoznak egy központi autóbusz-állomást, bővítik a közműveket és az energiaellátást, valamint kialakítanak egy utat, amely az ipari parkot köti majd össze az M3-as autópályához vezető közúttal.

Utóbbi segítségével a várost megkerülve juthatnak el a kamionok a sztrádáról az ipari parkba - tette hozzá Simon Miklós. Összekötik a város két végéig megépített kerékpárutakat, ez a beruházás közvetve az ipari parkot is érinti.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnöke arról beszélt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez lesz a legnagyobb összegű iparipark-fejlesztés.

A megyei Top-keret mintegy 90 milliárd forint, ezzel az összeggel a második a megyék sorában Szabolcs-Szatmár-Bereg - mondta a közgyűlési elnök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!