Szakértő: egyre megbízhatóbbak a használtautó-kereskedések

Gazdaság, 2018.06.18

A használtautó-kereskedések csaknem fele megbízható, és a vásárlók is egyre tudatosabbak, de a piac tisztulása mellett is körültekintően kell járművet választani - mondta Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Az internetes portál vezetője gyakorlatilag teljesen megbízhatónak nevezte a Belügyminisztérium kezelésében álló adatbázist, mert abban minden műszaki vizsga és átírás esetén rögzítik a járművek kilométeróra-állását. Ennek ellenére - mint mondta - az oldalt évente csupán 20-30 ezren keresik fel, miközben tavaly elérte a 688 ezret az okmányirodai átírások száma, vagyis az országban futó 3,4 millió jármű jelentős része cserél gazdát évente.

A szakértő arra számít, hogy idén akár 750 ezren is vehetnek gépkocsit, és tovább nő a külföldről behozottak aránya. Az utóbbiak előélete nehezebben ellenőrizhető és az sem biztos, hogy olcsóbbak, hiszen a megbízható járműveket külföldön is keresik, ezért a Magyarországra érkezők között sok a hibás - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a megtett kilométerek száma nem az egyetlen szempont, hiszen a sokat futott jármű is lehet megbízható gondos szervizelés mellett, ezért a használt autót keresőknek erre is érdemes figyelniük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!