Szakképzési centrumok: vissza nem térítendő támogatás az intézményrendszer fejlesztéséhez

Gazdaság, 2018.07.04

A Miskolci Szakképzési Centrum (MSzC) 548,54 millió forint, a Szerencsi Szakképzési Centrum (SzSzC) pedig 549,82 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztéséhez - közölték az intézmények szerdán az MTI-vel.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programhoz (Ginop) tartozó projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg, a Széchenyi 2020 program keretében, elsődleges céljuk az iskolát képzettség nélkül elhagyók számának csökkentése.

A támogatás intenzitása a projektek elszámolható költségeinek 100 százaléka. A projektek mindkét centrum esetében 2018. január 2. és 2020. június 30. között valósulnak meg, és az MSzC 15, valamint az SzSzC 7 tagintézményét érintik.

Az MSzC közleménye szerint a projekt hozzá kíván járulni Magyarország és az Európai Unió céljához, amely szerint 10 százalék alá kell csökkenteni a szakképzést végzettség nélküli elhagyó tanulók számát, elősegítve ezzel elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon. A program hosszú távú célja a tanulói készségek és képességek fejlesztése. További cél a teljes intézményi rendszer átfogó fejlesztése, amelybe beletartoznak a pedagógus-továbbképzések és az intézményi infrastruktúra fejlesztése is.

A projekteknek több célcsoportjuk is van, elsődlegesen az adott centrumok diákjai és tanárai, mellettük a vonzáskörzetükben élő általános iskolai diákok, a szakképzéssel együttműködő helyi gazdálkodó szervezetek, tágabb értelemben pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakképzési és munkaerőpiacon megjelenő szereplők is beleértendők a megcélzott körbe.

A projektekről bővebb információ a www.miskolci-szc.hu oldalon és a www.szerencsiszc.hu oldalon található.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!