Szeptemberben alacsonyabb volt az infláció a vártnál az Egyesült Államokban

Kék hírek, 2017.10.13

Szeptemberben a vártnál kisebb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics pénteken közzétett kimutatása szerint.

Szeptemberben szezonális kiigazítással a havi infláció 0,5 százalékos volt, a leggyorsabb a januári 0,6 százalékos havi árnövekedés óta. A piac 0,6 százalékos havi növekedést várt szeptemberre. Az előző hónapban, augusztusban 0,4 százalék volt a havi áremelkedés.

Az inflációt elsősorban az üzemanyagár-emelkedés idézte elő, miután a hurrikánok miatt leállítottak több olajfinomítót. Az áremelkedés háromnegyedét az üzemanyagok árának 13,1 százalékos emelkedése adta.

Az energiaárak és élelmiszerárak hatását kiszűrő havi maginfláció 0,1 százalék volt szeptemberben az augusztusi 0,2 százalék után. A piac 0,2 százalékos maginflációt várt szeptemberre.

A fogyasztói árak éves bázison 2,2 százalékkal emelkedtek szeptemberben az augusztusi 1,9 százalék után. A piac 2,3 százalékos éves áremelkedésre számított.
https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!