Sziget - AM-államtitkár: 1,5 milliárd forintról már döntöttek a halgazdálkodási programban

Gazdaság, 2018.08.14

Mintegy 1,5 milliárd forint összegben születtek támogatói döntések az uniós költségvetésből finanszírozott Magyar Halgazdálkodási Operatív Programban (MAHOP) augusztusig, a nyár végéig további 1,5 milliárd forintról dönthetnek, ami hozzájárul a halágazat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár beszédében emlékeztetett, hogy az uniós költségvetésből finanszírozott támogatásból a MAHOP-ban Magyarország számára a halgazdálkodás fejlesztésére több mint 16 milliárd forint áll rendelkezésre.

Ennek keretében kiemelt cél 2007 és 2013 között a Halászati Operatív Program által megteremtett termelői bázisok, a halgazdálkodási kis- és középvállalkozások fejlesztése, a hagyományos tógazdasági haltermelés versenyképességének növelése, valamint a halételek fogyasztásának népszerűsítése. Ez utóbbinak része a Sziget fesztiválon megjelenő Kapj rá! kampánysorozat is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!