Szijjártó: biztosított a szentgotthárdi autógyár jövője

Gazdaság, 2018.03.21

Az Opel tulajdonosváltását követően is biztosított a szentgotthárdi autógyár jövője, a kormány együttműködik a vállalattal a magyar beszállítói kör bővítése érdekében - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a szentgotthárdi üzem beruházásáról szóló sajtótájékoztatón.

A tárcavezető közölte, hogy 2020-tól Szentgotthárdon a Peugeot számára több motorváltozatot is fognak gyártani abból a típusból, amelyet már háromszor választottak meg az év motorjának. A gyár addig a mostani tevékenységét folytatja - tette hozzá.

Szijjártó Péter felidézte, hogy a francia PSA konszern tavaly megvásárolta az Opelt a General Motorstól. A kormány ezt követően azonnal kapcsolatba lépett az új anyacéggel, hogy tárgyaljon a szentgotthárdi üzem jövőjéről, hiszen egy nemzetközi nagyvállalat felvásárlása sokszor jelentős átalakításokkal és a működés átalakításával is járhat - tette hozzá.

Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd vezérigazgatója a sajtótájékoztatón közölte: az új gyártási folyamathoz szükséges beruházások már megkezdődtek, a terveket felerészt helyi beszállítókkal valósítják meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!