Szombaton tartják a Magyar fürdőkultúra napját

Gazdaság, 2018.10.13

Ma van a Magyar fürdőkultúra napja, amelyet minden év októberének második szombatján rendeznek meg; az idei programokat Budapesten a 100 éves Gellért fürdőben tartják, ahol kulturális rendezvényekkel és szinkronúszó bemutatókkal várják a látogatókat - hívta fel a figyelmet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. és a Magyar Fürdőszövetség.

A tájékoztatás szerint a nap célja a több ezer éves fürdőkultúra magyarországi gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, és az idősebbek figyelmének felhívása a hazai gyógyfürdőkre és az igénybe vehető gyógykúrákra.

A BGYH közölte: az érdeklődők ezen a napok vezetett séták keretében megismerkedhetnek a fürdők történetével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, részletes információk a gellertfurdo.hu oldalon olvashatóak.

A létesítményekben országszerte belépőjegy-kedvezményekkel, változatos, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat. A programok részletes listája a fürdők honlapján található.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!