Sztrájkbizottságot alapított a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is

Gazdaság, 2017.08.21

Sztrájkbizottságot alapított a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is a Tescónál kialakult bérproblémák megoldása érdekében, hasonlóan a cégnél működő másik munkavállalói érdekképviselethez.

A KASZ az MTI-vel közölte, hogy hétfőn egyeztetett a Tesco múlt hét pénteken kiadott béremelési tervéről a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), és úgy döntöttek, hogy nem fogadják el a vállalat béremelési javaslatát. A KDFSZ már augusztus 9-e óta működtet sztrájkbizottságot.

A két szakszervezet a megbeszélésen azt vizsgálta, hogy a cég bérajánlata a július 8-án rendezett demonstráción átadott petíció követeléseinek mennyiben felel meg. Megállapították, hogy a petíció 5 pontjából - amelyben egyebek mellett szerepelt a munkaerőhiány és a bértorlódás problémája is - csak az valósult meg, hogy a szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalók bruttó 161 ezer forintos bérét a vállalat szeptembertől 176 000 forintra emeli.

Kiemelték, hogy a helyzet rendezése érdekében a KASZ és a KDFSZ sztrájkbizottsága a továbbiakban együttműködik, és közös követeléseket fogalmaznak meg a bérekkel és a létszámhiánnyal kapcsolatban, amelyet kedden el is juttatnak majd a Tescónak.

A KASZ arra is felhívta a figyelmet, hogy ha nem sikerül megállapodni a Tescóval, akkor a két munkavállalói érdekképviselet országos sztrájkot szervez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!