Távcsőüzem építésébe kezd Tenken a Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft.

Gazdaság, 2017.07.26

Napokon belül elkezdődik a Heves megyei Tenken a precíziós optikai eszközöket és fegyvertávcsöveket gyártó Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. új üzemének építése - közölte a cég projektért felelős értékesítési menedzsere az MTI-vel.

Kocsis Ádám tájékoztatása szerint a beruházás 350 millió forintból, várhatóan 2018 tavaszára készül el és ezt követően rövidesen a termelés is beindul a közel egy hektáros területen felépülő, bruttó 550 négyzetméteres csarnokban.

Az új telephelyen elsősorban vadászati, hadiipari és sport célokra használt fegyvertávcsöveket állítanak elő, ám az elképzelések szerint a későbbiekben orvosi célokra használt berendezések - fogászati mikroszkópok, orvosi fejlupék - összeszerelését is végzik majd. Az üzem 30-35 új munkahelyet teremt, éves kapacitása 8000-10 000 fegyvertávcső lesz, amelyeket nagyrészt külföldön értékesítenek - tette hozzá.

Kocsis Ádám elmondta: a jelenleg mintegy 70 embert foglalkoztató Schmidt & Bender Hungária Optikai Kft. fő profilja precíziós optikai lencsék, prizmák, optikai félgömbök, illetve száloptikai komponensek gyártása, továbbá fegyvertávcsövek és szerelt optikai komponensek összeszerelése. Termékeik 90 százalékát külföldön, míg egytizedét Magyarországon értékesítik. Legfőbb exportpiacaik Németország, Hollandia és Svájc, jelentős a kivitelük az Egyesült Királyságba és a Közel-Keletre is. A vállalkozás 2016-os árbevétele megközelítette a 6 millió eurót, amelynek 30 százalékos növekedésével kalkulálnak az idei évre. A társaság adózott eredménye 747 ezer euró volt tavaly, a duplája az előző évinek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!