Te ismered az öntapadós címke választásának alapelveit?

Gazdaság, 2023.03.17

A megfelelő öntapadós címke kiválasztása sokak számára okoz fejtörést, ami nem véletlen, hiszen egy rossz döntéssel sok kellemetlenséget zúdíthat magára az, aki óvatlan.

Raktár Éppen ezért, hogy veled ez ne fordulhasson elő, érdemes néhány alapelvet betartani.

  • Ismerd meg az öntapadós címke választásának alapelveit! Íme, az első

Az öntapadós címke választásának első és legfontosabb alapelve, hogy amennyiben bizonytalan vagy, mindenképpen kérj tanácsot. A címke optimális használhatóságát ugyanis számos paraméter befolyásolja, így az első vásárlás előtt érdemes tisztázni, hogy melyek ezek.  

A Webmaxx webáruház öntapadós címke kínálatában minden igényt kielégítő, minőségi kellékanyagokat találsz. Ennek köszönhetően a kiválasztási szempontok figyelembevételével te is könnyen és gyorsan megtalálhatod a neked megfelelőt. 

  • alapelv: fontos a felhasználási terület

Pontosan tudnod kell, hogy milyen területen akarod felhasználni a címkéket: beltéren vagy kültéren kell majd ellátniuk a feladatukat? Kültéren lényeges, hogy mindig víz- és UV-álló megoldást alkalmazz, így a választásod mindig a műanyag címkére essen, amely a hozzá illő festékszalaggal használva tartós nyomatot biztosít.  

Az öntapadós címke felhasználásra legtöbb esetben belső térben kerül sor és gyakori, hogy csak rövid ideig kell a nyomatképet megtartania. A rövid távra használt címke alapanyaga általában a direkt termál felület, ennek a nyomtatásához festékszalag sem kell. Hosszabb távra érdemes normál papír címkét alkalmazni, de ehhez más festékszalag beszerzése is szükséges. Extrém helyzetekben (kültér, hűtőház) a műanyag címke lesz a választandó opció, szakterületenként más-más összetétellel.  

  • alpelv: fontos a tapadás

Ha sikerült megtalálni a címkézési feladathoz legjobban passzoló alapanyagot, akkor jöhet annak az eldöntése, hogy a címkének mennyire kell ragadnia? Azt szeretnéd, hogy a ragasztott felületen évekig stabilan megmaradjon vagy az a célod, hogy a stabil tapadás mellett egyetlen mozdulattal nyom nélkül legyen eltávolítható? 

A ragasztás szempontjából is rengeteg alternatíva létezik. A címke lehet visszaszedhető, többször átragasztható, vagy olyan erős tapadású, hogy azt még az extrém hőmérsékleti határok vagy a vegyszerek sem rendítik meg.

  • alapelv: a méret is lényeges

Ennél a paraméternél már könnyű dolgod lesz, hiszen konkrétan a címke felhasználása dönti el, azaz az, hogy mekkora a címkézendő terméken a hely.  

  • alapelv: milyen eszközzel nyomtatható a címke?

Az, hogy milyen eszközzel érdemes a címkenyomtatást végezni, függ attól, hogy mekkora a nyomtatási volumene a vállalkozásodnak. Ha pillanatnyilag még nem sok, akkor az A4 íves öntapadós címke lesz a jó választás, mert az szokványos irodai nyomtatóval is megnyomtatható. Viszont minél több címkét kell nyomtatni, annál inkább érdemes áttérni a tekercses öntapadó címke és a megfelelő címkenyomtató készülék használatára.

Az etikett címke kiválasztásának alapelveit ismerve könnyebben megy majd a címkevásárlás!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!