Természetvédelmi fogadóközpontot építenek a Vas megyei Csákánydoroszlón

Gazdaság, 2017.09.15

Több mint 600 millió forint pályázati forrásból építenek természetvédelmi fogadóközpontot közvetlenül a Rába partján a Vas megyei Csákánydoroszló község közelében, az Őrségi Nemzeti Park kapujában - jelentette be pénteken a helyszínen tartott sajtótájékoztatón V. Németh Zsolt (Fidesz), a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség Fideszes országgyűlési képviselője.

Elmondta, hogy a tervek szerint egy éven belül épül fel a természetvédelmi bemutatóközpont, amely a vízitúrázók és a kerékpáros turisták fogadására is szolgál, és emellett bemutatja a térség fokozottan védett növény és állatvilágát.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) forrásainak mintegy 13 százaléka fordítható természetvédelmi bemutatásra.

Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a Kormorán Kenu Közhasznú Egyesülettel közösen pályáztak, így a nemzeti park bekapcsolódhat a vízi és kerékpáros turizmus átgondolt fejlesztésébe és a szervezetükkel hosszú ideje jó kapcsolatokat ápoló, természetvédelmi akciókban is részt vállaló civil szervezet is új otthonra találhat.

A Rába parton felépülő természetvédelmi központ a tervek szerint több mint 400 négyzetméter alapterületű lesz, bemutatótermet, a kerékpárok és kenuk elhelyezésére alkalmas fedett tárolókat, csónakleengedő rámpát, valamint kiszolgálóhelyiségeket, vizesblokkokat is magában foglal, az udvarán pedig természetes anyagokból egy játszóteret is felépítenek - tájékoztatott Markovics Tibor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!