Tizenhárom vállalkozást támogat az OTP Startup Partner Program

Gazdaság, 2020.05.20

Tizenhárom startup került be a nemzetközi OTP Startup Partner Programba az idén - mondta Fisher András, a programot koordináló OTP LAB, az OTP Bank innovációs központjának főosztályvezetője a program online rendezvényén szerdán Budapesten.

Az elmúlt években több mint 860 startup pályázott a programba, tavaly és tavalyelőtt 17 céget hívtak meg a kiválasztási időszak után. Idén a 13 támogatott cég hét európai országból érkezett.

A programban 370 alkalmazást fejlesztettek ki tavaly év végéig. Tíz projekt már lezárult, a cégekkel egyeztetnek egy hosszabb távú partnerség kialakításáról - tette hozzá.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese hozzátette: a bank nyitott a startup világ irányába, időt, energiát és pénzt fektetnek abba, hogy együttműködjenek velük.

Ezt a célt szolgálja egyrészt az OTP digitális kockázati tőkealap - amely a fejlődőképes startup fintech vállalkozásokat kockázati tőkebefektetésekkel segíti -, másrészt az OTP 2017 őszén meghirdetett nemzetközi mentorprogramja. Az utóbbit koordinálja a bank innovációs központja, az OTP LAB, amely 2019 után 2020-ban is elnyerte a Global Finance magazin Best Financial Innovation Labs díját.

A kiadvány azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új megoldásokat alkalmaznak a pénzügyek világában - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!