Több cég összehangoltan tett vételi ajánlatot a 4iG Nyrt.-re

Gazdaság, 2018.06.08

Az Opus Global Nyrt., a REPRO I. Magántőkealap és a Konzum PE Magántőkealap, valamint az utóbbi két magántőkealap kezelését ellátó Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. nyilvános vételi ajánlatot tettek a 4iG Nyrt. valamennyi részvényese számára. Az ajánlatot csütörtökön jutatták el a Magyar Nemzeti Bankhoz, ami a vételárat még nem hagyta jóvá - közölték az ügyben érintett társaságok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A cégek tájékoztatása szerint az ajánlattevők a 4iG Nyrt. 1 millió 880 ezer darab, 1000 forint névértékű törzsrészvényét 180 napos átlagáron, részvényenként 2942 forintért kívánják megvásárolni, a tranzakció lebonyolításával az MKB Bankot bízták meg. A nyilvános ajánlattételi szakaszban megszerzett részvények az Opus Global Nyrt. tulajdonába kerülnek.

A vételi ajánlatot benyújtó társaságok arra is felhívták a figyelmet, hogy a 4iG Nyrt.-ben tervezett befolyásszerzésük megvalósításához versenyfelügyeleti eljárás lefolytatására van szükség, amelyet kezdeményezni fognak a Gazdasági Versenyhivatalnál.

Az ajánlattevők a vételi ajánlatot törvényi kötelezettségükkel indokolták, amely szerint korábbi megegyezések eredményeként a 2018. június 6-án bejelentett módon a 4iG Nyrt. részvényeinek a 33,57 százalékával, azaz több mint 614 ezer törzsrészvénnyel rendelkeztek.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papírok csütörtöki záróára 704 forint volt. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 810 forint, a legalacsonyabb 79 forint volt. A 4iG Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papírok csütörtöki záróára 3980 forint volt. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 4480 forint, a legalacsonyabb 1800 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!