Több magyar ingatlanfejlesztést is díjazott a Nemzetközi Ingatlanszövetség

Gazdaság, 2020.07.20

Két arany- és öt ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők a Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) idei Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán - közölte az FIABCI Magyar Tagozata hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a műemlék kategóriában a Budai Vigadó - Hagyományok Háza első, a Gül baba türbéje pedig második helyezést ért el, utóbbi a közcélú infrastruktúra és épületfejlesztés kategóriában az első helyet is elnyerte.

Második helyezést értek el a hotel kategóriában a nyíregyházi Hotel Pangea Ökocentrum, az iroda kategóriában a Promenade Gardens és a Váci Greens Irodaházak, a fenntartható fejlesztés kategóriában pedig az ECODOME Irodaház - tették hozzá.

Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, amelynek történetében eddig öt kontinens 37 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. A nemzetközi zsűriben idén 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

A bírálat főbb szempontjai: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A nemzetközi pályázaton idén is FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt. A tagozat már megkezdte a soron következő nívódíj szervezését, a pályázatok beadási határideje szeptember 28.

Az elmúlt 20 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 24 első és 35 második díjat nyertek a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!