Több mint egyharmadával nőtt a JP Morgan Chase profitja

Gazdaság, 2018.04.13

Emelkedő bevételek mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a JP Morgan Chase az idei első negyedévben az emelkedő hitelkamatoknak és az alacsonyabb adóknak köszönhetően.

A legnagyobb amerikai bankcsoport negyedéves bevétele éves összevetésben 10,3 százalékkal, 28 milliárd 520 millió dollárra nőtt.

Az adózott eredmény 8 milliárd 712 millió dollárt, részvényenként 2 dollár 37 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 6 milliárd 448 millió dollárral, egy részvényre vetítve 1 dollár 65 centtel. A teljes profit 35 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 44 százalékkal emelkedett éves összevetésben.

Elemzők gyengébb számokra, 27,68 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 2 dollár 28 centes nyereségre számítottak.

A vártnál jobb beszámoló közzététele után a JP Morgan Chase árfolyama a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben 0,56 százalékkal, 114 dollárra emelkedett New Yorkban.

Az elmúlt egy év alatt 32,75 százalékkal nőtt az árfolyam a csütörtök esti zárásra.

A nagy amerikai bankok közül elsőként a JP Morgan Chase tette közzé gyorsjelentését az első negyedévről. A Wells Fargo és a Citigroup ugyancsak pénteken hozza nyilvánosságra gyorsjelentését.

A JP Morgan Chase januárban jelentette be, hogy egy 20 milliárd dollár értékű, ötéves befektetési terv keretében emeli alkalmazottainak bérét, növeli munkavállalóinak számát, új kirendeltségeket nyit és bővíti üzleti tevékenységét, hogy kihasználja az amerikai adótörvények megváltozásából és a javuló szabályozási környezetből származó előnyöket.

A nagybank átlagosan 10 százalékkal növeli 22 ezer alkalmazottjának bérét, 4000 új alkalmazottat vesz fel és mintegy 400 fiókot nyit új városokban. Emellett 4 milliárd dollárral növeli a kisvállalatok hitelezését szolgáló keretét, 25 százalékkal, 50 milliárd dollárra emeli a méltányolható lakásvásárlások hitelkeretét, valamint öt év alatt 40 százalékkal, 1,75 milliárd dollárra növeli a közösségi alapú jótékonysági beruházásait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!