Több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a GVH autóbuszos vállalkozásokra

Gazdaság, 2018.03.14

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 11.26 órakor kiadott, Több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a GVH autóbuszos vállalkozásokra című anyagunkban a közlő pontosította az általa korábban ismertetetteket. Az 1. bekezdés 1. mondata helyesen:

Jogsértő tájékoztatás miatt több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Orangeways márkanév alatt autóbuszos személyszállítási tevékenységet végző k é t c é g r e, a Pivot-Consulting Kft.-re és a Rá-Ba Projektmenedzsment Zrt-re.



Az új 7. bekezdés:

A Pivot-Consulting Kft 85,4 millió forintos bírságot kapott, míg a Rá-Ba Projektmenedzsment Zrt, közel 200 ezer forintost. A másik két cégre egyebek mellett azért nem szabtak ki bírságot, mert a legutolsó (2015-ös) elérhető beszámolóik szerint nem volt árbevételük.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a GVH autóbuszos vállalkozásokra

Budapest, 2018. március 14., szerda (MTI) - Jogsértő tájékoztatás miatt több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Orangeways márkanév alatt autóbuszos személyszállítási tevékenységet végző két cégre, a Pivot-Consulting Kft.-re és a Rá-Ba Projektmenedzsment Zrt-re - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Pivot-Consulting Kft., a West Block Zrt., az Orangeways Hungária Kft., és a Rá-Ba Projektmenedzsment Zrt. vállalkozások hatósági engedélyek hiányában jogsértően keltették a fogyasztókban azt a benyomást, hogy az Orangeways márkanév alatt menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási tevékenységet folytatnak és rendelkeznek az ehhez szükséges engedélyekkel. Emellett a vállalkozások nem adtak megfelelő tájékoztatást egyéb lényeges, jogszabályban is előírt adatokról a www.orangeways.com honlapon.

A GVH a bírság kiszabásakor a vállalkozások - elsősorban a www.orangeways.com weboldalon értékesített - jegybevételeire alapozott.

Súlyosító körülményként értékelte, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat időben elhúzódott, és a vállalkozások éppen jogsértésükkel jegyértékesítési bevételre tettek szert.

A hivatal közölte: amennyiben az eljárás alá vont vállalatok nem felelnek meg a tiltásnak, és folytatják a jogsértő magatartást, akkor a honlap tárhelyszolgáltatóját kötelezik majd az eredeti határozat végrehajtására.

Kitértek arra is, hogy a GVH tavaly decemberben ideiglenesen megtiltotta a www.orangeways.com honlapon a személyszállításra vonatkozó kereskedelmi gyakorlat folytatását, és egyben kötelezte az Orangeways márkanév alatt kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásokat, hogy a vonatkozó tartalmat töröljék a honlapjukról.

A Pivot-Consulting Kft 85,4 millió forintos bírságot kapott, míg a Rá-Ba Projektmenedzsment Zrt, közel 200 ezer forintost. A másik két cégre egyebek mellett azért nem szabtak ki bírságot, mert a legutolsó (2015-ös) elérhető beszámolóik szerint nem volt árbevételük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!