Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak az európai piacok

Gazdaság, 2018.05.17

A szerdai emelkedés után további szerény erősödéssel nyithatnak a nyugat európai tőzsdék az amerikai piacok kedvező trendje és az ázsiai kereskedés kedvező alakulása után.

Az ázsiai indexek felfelé araszoltak a zárás közelében. A Japán kivételével az ázsiai és Csendes óceáni térséget átfogó MSCI index 0,1 százalékkal, Japánban a Nikkei 0,7 százalékkal erősödött. Amerikában a Kínával csütörtökön kezdődő kereskedelmi tárgyalásokat megelőző derűlátás is hozzájárult a tőkepiacok hangulatához, bár a tízéves államkötvény hozama hétéves csúcsot döntött és 3,1 százalékra szökött fel.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 cent csökkenéssel, 78,41 dolláron állt csütörtök reggel, az amerikai WTI 23 centtel 71,72 dollárra drágult. Az arany ára viszont 0,19 százalékot esett és 1289 dollárt ért unciánként.

Szerdán emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán. A londoni FTSE100 index 0,14 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,20 százalékkal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,26 százalékkal nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!