Tőzsde - Emelkedéssel zártak a nyugat-európai piacok

Gazdaság, 2018.08.22

    London, Frankfurt, Párizs, 2018. augusztus 22., szerda (MTI) -  Szerény emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.

A befektetők figyelmét elsősorban a héten esedékes amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kötik le. A konfliktusok rendezéséhez fűzött reményeket azonban mérsékelte Donald Trump amerikai elnök megjegyzése, miszerint nem vár különösebb előrelépést a tárgyalásoktól.

A londoni FTSE100 index 0,14 százalékos, a frankfurti DAX-30 stagnálással egyenértékű, 0,01 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,22 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

A szerdai európai kereskedés vesztese az autóipar volt, miután Donald Trump amerikai elnök azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok 25 százalékos vámot vetne ki az Európai Unióból származó autókra.

A harmadik és negyedik negyedévi kilátásokat egyaránt terhelő forgalomcsökkenés és nyersanyagár-emelkedés miatt az idén már másodszor csökkentette éves eredmény-előrejelzését a német Continental AG abroncsgyártó és autóiparialkatrész-beszállító konszern, emiatt a vállalat részvénye több mint 13 százalékos mínuszban zárt szerdán.

A európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 70 cent emelkedéssel, 74,33 dolláron állt.

Az olajárat az Irán elleni amerikai szankciók várható világpiaci kínálatcsökkentő hatása emeli. Az emelkedéshez hozzájárult az amerikai nyersolajkészletek múlt heti csökkenése is.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,02 százalék mínuszban, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,16 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,42 százalék emelkedést jelzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!