Tőzsde - Emelkedtek az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2018.08.07

Emelkedtek az irányadó indexek a New York-i tőzsdén kedden, miután az erős vállalati gyorsjelentések ellensúlyozni tudták a globális kereskedelmi feszültségek miatti aggodalmakat.

Közép-európai idő szerint este fél nyolckor, két és fél órával a zárás előtt a Dow Jones ipari átlag 0,61 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,35 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,28 százalékos pluszban állt.

A globális befektetői kockázatvállalási hajlandóság megítélésére is használt volatilitási mutató, a Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX) 10,52 pontra csökkent napközben, ami január 16. óta a legjobb érték. Minél kisebb a mutató értéke, annál kedvezőbbek a tőzsdei kilátások. Az index hosszú távú átlaga 19,34 pont.

A pénzügyi szektor teljesítményét mutató alindex 0,91 százalékkal nőtt, miután a tízéves államkötvények hozamának emelkedése felfelé hajtotta a banki részvények árfolyamát.

Folytatódott a technológiai vállalatok menetelése is, így például a Google anyavállalata, az Alphabet 2,1 százalékkal, a Microsoft 0,7 százalékkal, a Netflix pedig 0,2 százalékkal drágult.

A Tesla több mint 5 százalékkal, 360 dollárra drágult, miután vezérigazgatója, Elon Musk közölte, fontolgatja, hogy részvényenként 420 dolláron áron kivezeti a céget a tőzsdéről.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A legközelebbi, októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,17 százalékos pluszban, 74,61 dolláron, a szeptemberi szállítású WTI pedig 0,35 százalékos nyereségben, 69,25 dolláron forgott.

Egy euróért 1,1587 dollárt adtak, 0,28 százalékkal gyengült az amerikai fizetőeszköz. A japán jenhez képest 0,11 százalékot veszített értékéből a dollár, 111,29 jenen forgott. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,14 százalékkal, 95,06 pontra csúszott le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!