Tőzsde - Erősödés várható nyitáskor Nyugat-Európában

Gazdaság, 2018.05.21

Fél százalék körüli pluszban indíthatják a kereskedést a vezető nyugat-európai értéktőzsdék hétfőn, miután Kína és az Egyesült Államok megegyezett arról, hogy lemondanak a kereskedelmi háborúról.

Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter vasárnap azt mondta, hogy Washington és Peking szélesebb körű kereskedelmi megállapodáson munkálkodik, és ez alatt felfüggeszti a védővámokat.

Szakértők azzal számolnak, hogy hétfőn a londoni tőzsde 0,7 százalékos, a frankfurti és a párizsi börze pedig egyaránt 0,4 százalékos erősödéssel kezdi a napot.

Hétfőn nem lesz trendet befolyásoló európai és amerikai makrogazdasági adat, az ázsiai börzék jórészt emelkedéssel zártak hétfőn és a még nyitva tartó térségbeli börzék mindegyike pluszban állt.

Pénteken a londoni FTSE index 0,12 százalékkal, a frankfurti DAX 0,28 százalékkal, a párizsi CAC pedig 0,13 százalékkal gyengült a csütörtöki záróértékéhez képest.

Hétfőn, reggel 8.30-kor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 59 cent (0,75 százalék) emelkedéssel, 79,10 dolláron állt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!