Tőzsde - Gyenge kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.12.12

Az amerikai tőzsdeindexek lefelé korrigálták a csütörtöki nyitáskor az előző napi pozitív zárást.

A kereskedés kezdetén New Yorkban a DJIA-30 index 0,05 százalék, az S&P-500 index 0,04 százalék, a Nasdaq Composite index 0,10 százalék veszteséget mutatott.

A Fed három idei kamatvágás után szerdán nem változtatott az irányadó dollárkamaton, a piaci várakozásoknak megfelelően. A gazdaság növekedési kilátásait illetően bizakodó hangot ütött meg a döntés indoklásában a jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Federal Reserve.

A piac elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus fejleményeire összpontosítja figyelmét. A hét végén esedékes 160 milliárd dollár értékű kínai importtermékre kivetett vám kilátásba helyezett megemelésének hatályba léptetése, illetve az emelés elnapolása annak függvényében, hogy sikerül-e eredményt elérni a kereskedelmi ellentétek rendezésének első fázisáról.

Az olajár csütörtökön emelkedett, mivel az OPEC prognózisában világpiaci deficit kialakulását jelezte a jövő évre. Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 0,36 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 63,95 dolláron, a WTI ára pedig 0,20 százalékkal 58,88 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik erősebben 1,1141 dolláron, az arany spot ára 0,61 százalékkal unciánként 1483,80 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!